Wednesday, April 22, 2009

private events marc jacobs klcc

lokasi:klcc

masa:3pm till 5pm

ni kire first tme aku terlibat menjayakn events butik cm ni,b4 ni pnh tme keja kt dior,tp aku x pnh join runway 4 da events..
ni pglaman baru bg aku.seronok sgt wey..ehehhe!aku n model2 howt yg len fadzlun,nasha aziz n 1 modeling from korean,seriously dwg cntek gilaaa babe!teruja sgt even walaupun ng make up yg simple..aih.gojez!aku swg yg cm x bape profesional dlm modelling nih.ahahah!aku nervours gila ohh..lucky,dwg semua jnis x sombong n a nice person..n u guys noe fazlun offer aku job ng die.ahahha!best gilaaa!offer 4 modelling gak kontrak 1 taun,aku tnye psl payment katanya 1 month ley dpt per a $K bove.wah!hebat.events kali ni pakaian spring summer collection 2009,casual dress up..aku pakai casual all black n gray clr wit skirt.simple n nice.bdway runway ni best sgt.atlst aku dew pglaman event2 besar cm ni.the day on events byk sgt fhotogrpher,from mgzine tadler bussness,glam,fashion,n dew 2 3 lg yg aku x egt.majority from mgzine high stndrt..n customer yg dtg diluar jngkaan,ramai sgt smpai x cukup doll give.mak mak datin smua gila berposing n yg dtg smua bukan calang calang vvip nya.ayo aku nk serve pon takot.hooh.smua dress up gila2 maut cm nk g party pdhal events je.nyet.n nora danish jua our vvip customer yg tutut hadir.die comel gila!..n dessert lak sedap sgt!really,u must try it..smua makanan nya sgt unik n comel2 belaka.ehehe.air lak oppss wine,red wine n just mixfruit juice..overoll mmg best laa..strt jam 2,afta runway aku cepat2 tukar baju n pakai uniform lek,sb tugas aku in the day aku kena perform n kena lyn customer,aku da pening nk lyan ramai sgt.ayoo...tp badly on the events aku x dpt nk capture pic byk n majority pic kt dat fhotogrphr,so aku kena tggu dwg upload kt flicker dwg den aku ku upload later yah.ni dew 2 3 pic afta events selesai dat time smuanya da dikemaskini ehehehe!n 4 ur infomation start from mei aku bkn agy as a part timer aku da permnante staff.so gaji pon makin makin bertambah.2x ganda dr part tme dulu.ehehe.miow.

Monday, April 20, 2009

air terjun ulu bendul

in the afternoon:gerak ke smbn,den b4 dat b isi minyak kt area paroi.beli mknan,keropok,air soya,air rebina,koci,n bla2.uhuu!bekalan tok mandi manda nnty.nyet.b dr lst week plan nk bwk aku g mandy manda,tp owez x jd.kekke.coz ujan,dat day ujan gak tp x dew a lebat sgt,redah ajjeeeee bak kata b.kekeke.den smpai2 ktwg cry port yg x rmai sgt owg,sb dlm tme ujan renyai tu pon still ramai owg.esh2..ktwg tkr bju b4 mndy,oppsss b i trtingal my short pants!waaaa...cm ne i nk mndy ni x kn pkai panties je.nyet!dat tme b da siap tkr bju smua,last2 b bukak seluar bunge2 die bg aku pakai,kekeke..b bwk 2 seluar pendek,den b pkai suar die yg lg satu..seluar b x nk bsar lak.uhuhu!nk kena ikat ketat2 if x tercabut.hohoh!tbe2 ktwg nmpk ice cream,b b!syg nk ice cream tuh tuh!b ckp jum2 kite beli ice cream,ktwg mkan ais cream smbil mncari port yg baek tok bermndy mnda..uhuhu..mula2 aku x nk mndy sb air die sejuk gila yg teramat.last2 b tarik aku.cet hampeh b ni.hohoh!b jaat!;ppp.last2 aku pon redah je la.ahaha.aku mndy smapai muka aku pucat gila b kata;pp..afta mndy ktwg tkr baju kt toilet..b tggu aku bersiap lama,ahahaha!afta tkr ktwg ke kereta,last2 kereta sblah ni,eh cam aku kenak je sport ring keta ni,ahahahha!last2 rupanya eja n aisya,dwg tggu ktwg mndy nk dkat satu jam,sian dwg tggu dlm keta.kekke!dwg x btw nk dtg,rupa2nya dwg dew col tp ktwg ng khusyuk mandy,fhn pon x hirau.kekeke!ampun kalian kami engak kedengaran lor ;pp..sabau je dwg.dwg mmg tw ktwg nk ksana,mle2 plan nk pgi skli lst2 x jd tu yg dwg tggu sana.dwg cry ktwg kt air terjun tu x jmpe last2 dwg ckp tggu dlm keta je,dwg park betul2 sblh keta b.hohoh!klka ahhh..afta dat ktwg convoi ke dataran senawang,nk g makan,hoyeh!aku ckp ng b,b syg x ley mkn mkanan keras2 ggi still sakit,tp tp i nak mc d!ahahhaha.ggi skit tp nk mc d gak,den b pon g mc d,afta mkn ktwg ke j.j plan nk tgk wyang tp x jd sb semban x byak cte best,al maklum la somban an;pppp..kekeke!jln2 den truz pulang,b anta ku pulang

pic will upload later;)
video

Saturday, April 18, 2009

makan makan makan


padallpop blueberry+choc choco top+vanila choc+strwbery wit jem.bang extra choc tw!ahahha,abg tu siram choc tu x nk byk lak;p


2day keja x ngtuk lngsng.ahahha!nk tw pe rahsianya?kekekke
mocha ice blnded san fransisco la jawapanya.kekek!
my fav tuh,slalunya if keja every saturday n sunday aku akn beli ice blnded tuh,sedap!large only 15.90 buckx,n buy one free one.dua2 large aku melantak swang2.hohoh..layan mocha ilang ngtukk uh..uhuhuh..nak nak lagii!;ppp..esh fina egt psan doc dunt to much wit cafein;pp.aryni tme rest aku jln2 window shopping cari prasent tok mama 4 mother days next month,kekeke awal aku da cari;pp.anak mak la katakan;p.byk gak yg aku rasa ok tok my mom,aku egt nk belikan mama wallet DKNY tuh,arga pon ok rm 689.00,ley guna staff price kawan aku yg keja kt sana,staff price 30% so tinggal rm482.30.ok la alu rasa,mama msty suka dat wallet,citarasa kami sama.ehehe!n 2day aku makan sandwich beef paparoni with cheesey kat obriens,wa lazatnyaaa!n b4 rest time up,aku singgah ke mark&spancer beli keropok bbq spancer,waa da gian,kak wan nye psal a mgajar aku.hohoho!2day keja pon x byk,enjoy je,on9 on9 makan2.eheh!
smlam,byk gila aku makan tme rest aku mkan nasik campur bubur pulut hitam my fav!n lastly dessert mix waffell at milano cafe second floor..waa seriouslyy sedap sgt,u guys should try tw.slalu waffell if tmpt len nipis,x dew isi n x lmbut,tp ni perfect gilaa ohhh;ppp..aku melantak 1 pinggan tu swg.ahahah!

Tuesday, April 14, 2009

happy sweet 20 my belove fren!aliff da tuaa aaa;pp




ehhee.da tua da kawan baek aku nie.setiap taun x kn ku lupa buf mu wahai my bestie.miow.
selamat hari tuaa aliff.kekek!dat day act aku keja,den blik ptg coz nk celebrate buf aliff,aku wat cm company bpak aku je tmpt keja tuh,ahah!selambe blik awal.dwg sporting gila,n dwg syg aku;pp.smpai aku nk berhenti pon dwg pujuk rayu lg tuh tuh;pp.opps tersasar cte len lak,back to da topic;)).1 day b4 aku n teman2 len da plan nk wt clbrte bufday nya d secrte recpi klcc,snang skit afta keja aku truz ke s.recpi,last2 aliff kata die nk wat buf party di umah sewanya,aku pon batal kn a plan ktwg,sb die wat waktu yg sama.aih sabau je aa penat aku plan tok suprise kn die,die x tw plan aku.den aku pon ckp ok,jam 7 aku dtg uma ko.so aku pon pe agy tme rest aku g a cary prasent tok die,egt nk belikn baju.tup tup die msg wey aku x jd wat buf party ah sb penat gila last nyte clubbing.cet!last2 aku pon da poning jap jd jap x,aku juz ckp x pe a kng ktwg dtg umah ko.die pon happy n say ok;)).last2 aku n eka nk kenakan die,aku text die jam 7 tu aku ckp weyh aku x dpt dtg ade hal aku kena blik umah cheras lo.den die sedih oh.ahahah!padahal ktwg nk suprise kn die.den aku n dwg smua pe agy g beli kek n makanan den bwk g umah nya di area pwtc gak.pe agy,jam 8.30 tiba ding dong!ding dong!ade owg bukak pintu tp bkn aliff kak yan,kak yan tutup smua lampu ktwg mmg da plan cm tu,ahha!da a ng lighter x dew x nk kelakar lak kak yan kuar senyap2 bg aku lighter.lwak gila tme tuh.den aktwg msuk2 je nmpk aliff truz nyanyi HAPPY BIRTHDAY TO YOU HAPPY BIRTHDAY TO YOU.........
ahhaha!aliff nmpk happy jeh.haa tu laa aliff awal2 ktwg sbnrnya da plan nk clbrte kt klcc,ko a spoil jap jd jp x,pdan muke ktwg beli kek biase je.kekek.da a cari kek bkn men susa agy,da lewat mlm kedai kek pon da tutup n yg tgl yg kcik2 je.aih..n aliff ckp laa asal x ckp awal2 if x aku pegi.ahaha.x pe save duit aku.kekke!den ktwg pe agy melantak kek n kfc a.nyet.n posing sakan dgn D8O ;).ahhaha.pic akn ku upload soon di myspacer yah..
p/s:4 more picca rajin2 lah kunjungi my myspace n facebook yah.lebih n lebih byk pic diupload dsana;pp

Monday, April 13, 2009

wall e & eva

Teddy baru!my fav wall e n eva menjadi kenyataan!thank b!nk jaga wall e n eva sebaek nya !keke
syok syok gilaaaaaaaaaaaa..
dpat teddy baru bby bg..ehek!thnx b luv luv u sgt d!d baek oh ske belikn syg teddy an an d,dlm blk aku da bertimbun teddy auw;p.smua teddy gemuk2.ehek!dlu ktwg tgk muvie wall e tuh,agak da lama gak a dat story ,fav gila uh,ehehe!ktwg ske kartun tu an b,romentik je da a comel.den aku ckp ng b,ske gila tgk eva n wall e tuh,n dat tme b ckp nty b cry n blikan patung wall e n eva tuh tok syg ea .tup tup btul2 die bg,trkejut i b.uhuhuh!b!i ske sgt patung tuh,thank auw b.b nie sweet la;pp.b tw aku ske bear.miow.b syg cm dak kcik an b.ihihiih!dat day aku lepak srmban je nuntun muvie d j.j dsna cte jangan tegur,kekke.biasa je cte nya x dew la best sgt.uhuhu.act aku nk tgk cte len,tw tw x b yg excted gila nk tgk auw.ahahah!b nie x ley blah a tgk cte tuh!ciss..i bru nk tgk cte kartun,b ckp x abs2 tgk kartun tgk a cte seram lak.ehhe klka ohh da a sit ktwg dpn gila auw,num 4 dr depan,aku x nk byk kali lak menjerit coz terkejut,bkn mnjerit sb takot.ahahha.siap tutup muka uh,sbb depan sgt oh.act cte tu bg aku biasa laa,x best mana pon,hantu comel;pp
afta nuntun muvie ktwg jln2 den lpk di bngkel agib.ehehe.ade je dwg nk bahan aku.ahahah!aku pon bahan a dwg lek.kekek!jaat ko agib dera den.ehehhe!mule2 ktwg plan dat day nk g mandy air terjun,den ujan lebat gila lak so x jadi laa;((.
b siap da pakai short n tshrt dr umah tuh.ahahha!last2 ujan tkr bju dlm keta n nuntun muvie.oh yaaa yaa,aku bg b rasa kek choclate buatan ku sendiri,1 bekas uh aku bg,b ckp sedappp gilaa sygg choc nya..b bg family die smua rasa,waaa segan la i b,i wat da la x sedap mana pon..eheh!b janjy nty nk bg aku bubur pulut hitam buatann ibunya,tu bubur fav aku tww!tp sygnya aku x reti wat bubur tuh.kekke.mak b wat sedap!waaa i nakkkkkkkkkkk;((( ..opss.b pakai baju couple im falling in love yg syg beli di bandung itu,aku pon dew dat shirt white clr.nty kte pakai sama2 ea b.syg nye t da ketat x mo la pakai;ppp.